Vznik a provozování franšízy v podnikatelském prostředí České republiky - Podoláková, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématikou franchisingu a záležitostmi, které s tímto druhem podnikání souvisí. Současně je zde analyzována finanční situace podniku Žabka, který funguje na principu franchisy. Teoretická část vymezuje základní pojmy, definice, typy a odvětví. Dále je zmiňována historie franchisingu a náležitosti franchisové smlouvy. Praktická část je zaměřena na aplikování vybraných poměrových ukazatelů na již zmíněném podniku. Na základě výsledků finanční analýzy jsou navržena vlastní doporučení vedoucí ke zvýšení zisku.
Establishment and operation of franchises in the business environment of the Czech Republic
Keywords: franchising; franchisor; franchisant; podnikání; finanční analýza; franchising; franchisor; franchisant; business; financial analysis