Informovanost žen o bondingu na porodním sále - Žáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce s názvem "Informovanost žen o bondingu na porodním sále", je rozdělená na teoretickou a praktickou část. První kapitola v teoretické části popisuje význam slova bonding, historii a jeho důležitost. Druhá kapitola popisuje systém rooming-in. Třetí kapitola je zaměřená na komplikace, které vznikají v průběhu bondingu a poslední kapitoly popisují separaci mezi matkou a novorozencem a kojení. Praktická část bakalářské práce analyzuje dotazníky na téma informovanost žen o bondingu. Dotazník obsahuje 19 stručných otázek. Výsledky dotazníků jsou zobrazeny pomocí grafů a tabulek.
Women's awareness of bonding in the delivery room
Keywords: bonding; kontakt kůže na kůži; novorozenci; matky; kojení; výhody; bonding; skin to skin contact; newborns; mothers; breastfeeding; benefits