Metodika nakládky zboží do dopravního letadla - Táborský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce pojednává o různých metodách nákladek zboží do dopravního letadla a o jejich následné přepravě. Zabývá se i analýzou přepravního procesu. Je zaměřena na mechanizační prostředky používané pro nakládku zboží, ložených v leteckých kontejnerech, nebo paletách. Dále pojednává o problematice rozložení hmotnosti v letadle a jeho vlivu na těžiště. Věcný obsah je doplněn i obrazovými přílohami a tabulkami.
The Methodology of Products Loading into Aeroplane
Keywords: Loading; Air transport; containers; pallets; center of gravity; Nakládka; letecká přeprava; loader; kontejnery; palety; těžiště