Vliv vybraných dezinfekčních prostředků a způsobů devitalizace na vajíčka škrkavky Toxocara canis - Dočekalová, Radka (Univerzita Pardubice, 1999)
Cílem práce bylo posoudit účinnost vybraných dezinfekčních prostředků a způsobů devitalizace na vajíčka Toxocara canis. Suspenze zralých vajíček byla ponechána sedm dnů v roztocích různě ředěných přípravků, po určených časových intervalech se sledovala vitalita larev. Použití běžných dezinfekčních prostředků v doporučených koncentracích nemělo požadovaný účinek. Larvy bezpečně zničí UV záření a vysoké teploty a některé dezinfekční prostředky v extrémních koncentracích.
The Effect force disinfectant preparations representative and methods of devitalisation on eggs of Toxocara canis
Keywords: Toxocara canis; odolnost vajíček; škrkavky