ŘÍZENÍ ROTAČNÍHO INVERZNÍHO KYVADLA QUANSER QNET - Mandík, Radek (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací řídicího systému laboratorní soustavy rotačního inverzního kyvadla v prostředí LabVIEW s využitím simulačních nástrojů Control Design and Simulation Module. V práci je vytvořen matematický model rotačního inverzního kyvadla, na základě modelu je navržen regulátor. Znalosti soustavy jsou implementovány na řízení laboratorní soustavy. Chod aplikace je otestován a je provedeno kontrolní měření na laboratorní soustavě.
CONTROL OF ROTARY INVERTED PENDULUM
Keywords: LabVIEW; Control Design and Simulation Module; rotační inverzní kyvadlo; swing-up; LQ regulátor; LabVIEW; Control Design and Simulation Module; rotary inverted pendulum; swing-up; LQ regulator