Historie Šporkovy knihovny v Kuksu (1700-2009): průzkum knižního fondu - Vítová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se věnuje knihovně hraběte Františka Antonína Šporka (1662-1738), která se částěčně dochovala v Hospitálu Kuks. Práce se zabývá detailním rozborem fyzického vzhledu knih a především tzv. šporkovských tisků (šporkian). Současně je sledována rozporuplná osobnost hraběte Šporka a další osud knihovny.
The History of the Sporck´s Library in Kuks (1700-2009): research of Bookstock
Keywords: Kuks; Špork, František Antonín; knihovny; libraries