Koncepce řízení lidských zdrojů ve státní správě - Štěch, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá činností personálních útvarů, posuzuje systém organizace ve státní správě a navrhuje možné zefektivnění rozvoje lidských zdrojů. Práce je zaměřena především na oblast personálního řízení, personální činnosti a vytváření systému personální práce v kontextu řízení lidských zdrojů, jako jednoho ze základních předpokladů úspěšné realizace efektivního řízení organizace. V oblasti personálního řízení se věnuje zejména vytváření a analýze pracovních míst, získávání a výběru pracovníků, rozmistování, propouštění a penzionování pracovníků, hodnocení a odměnování pracovníků, vzdělávání a rozvoji pracovníků, péči o pracovníky a personálnímu informačnímu systému. V literárním přehledu jsou využity teoretické poznatky české i zahraniční literatury potřebné pro účely této práce.
The concept of human resources management in public administration
Keywords: aquisition workers; education workers; získávání pracovníků; vzdělávání pracovníků