Automatické řízení barevnosti u ofsetových tiskových strojů manroland 710P resp. 708HP - Sekereš, Roman (Univerzita Pardubice, 2012)
Cieľom tejto práce bolo určenie nových vstupných hodnôt absolutných optických hustôt pre tlačové stroje manroland 708 HP a 710P, tak aby výsledné hodnoty farebného pristoru CIE L*a*b* dávali farebnú odchylku menšiu ako 5, teda aby bola farebná odchylka vrámci normi ISO 12647-2. Hodnoty sa určovali pre tlač na lesklý natieraný bezdrevý papier, matný natieraný bezdrevý papier a pre prírodný nentatieraný biely papier. V teoretickej časti jsú popísané automatické prvky tlačových strojov, kvalita tlače a spôsoby merania. V experimentálnej časti sú popísané použité zariadenia, postupy merania a sú tu uvedené aj namerané hodnoty.
Automatic color control for offset printing presses manroland 710P respectively 708HP
Keywords: ofset; optická hustota; offset litography; automatization; printing quality; optical density; automatizácia; kvalita tlače