Význam manažerské komunikace pro management nelékařských zdravotnických pracovníků - Svobodová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá významem manažerské komunikace pro management nelékařských zdravotnických pracovníků. Úvodní část práce předkládá teoretická východiska řešeného tématu, kde se kromě stěžejní manažerské komunikace a komunikačních kompetencí věnuje vhledu do ošetřovatelského managementu nebo osobnosti manažera. Cílem výzkumné části je zjistit jak významně jsou manažerské komunikační kompetence vnímány a hodnoceny za pomoci modelu komunikačních kompetencí Dewhurst a Fitz-Patricka.
The importance of managerial communication for the management of non-medical health professionals
Keywords: management; ošetřovatelství; manažerská komunikace; manažerské komunikační kompetence; management; nursing; managerial communication; managerial communication competences