Izotachoforetické stanovení kyseliny amidosulfonové a jejích solí - Kodytek, Michal (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této bakalářské práce je provedení literární rešerše kyseliny amidosulfonové a jejích solí a jejího izotachoforetického stanovení. V první části této práce jsou popsány vlastnosti, reakce, příprava a výroba, analytické metody stanovení a možné použití kyseliny amidosulfonové a jejích solí. Druhá část této práce je zaměřená na popis elektromigračních způsobů analýzy a samotné izotachoforézy. Následně je proveden návrh vlastního stanovení kyseliny amidosulfonové a některých jejích vybraných solí.
Isotachophoretic determination of sulfamic acid and its salts
Keywords: kyselina amidosulfonová; sulfamáty; izotachoforéza; sulfamic acid; sulfamates; isotachophoresis