Optimalizace separace přírodních antioxidantů v pivech technikou HPLC s elektrochemickou CoulArray detekcí - Škeříková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce byla analýza přírodních antioxidantů v pivech metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s CoulArray detektorem. Hlavním úkolem bylo nalezení vhodné kolony a optimálních podmínek uvedené metody pro stanovení těchto látek v pivech. Byly optimalizovány podmínky separací na různých kolonách. Při optimalizovaných podmínkách byla zjištěna citlivost CoulArray detektoru a analyzovány vzorky piv.
Optimalization of separation of natural antioxidants in beer by HPLC technique with electrochemical CoulArray detection
Keywords: kapalinová chromatografie; coulometrická detekce; nápoje; fenolické sloučeniny; flavonoidy; Antioxidanty