Kusová a paletová přeprava CEE Logistics a.s. - Šabatka, Jan (Univerzita Pardubice, 2020)
Problémem společnosti CEE Logistics a.s. je nevyužití maximálního potenciálu některých zakázek z volného trhu, kdy je přeprava daných zakázek přeprodávána externím společnostem. Výsledný zisk z takovéto zakázky by ovšem mohl být pro společnost mnohem vyšší, kdyby danou přepravu sama uskutečnila. Je tedy nutné ze systému lokalizovat tyto zakázky a pokusit se jimi doplnit vozidla, která jsou schopna tuto přepravu v rámci svého primárního úkolu vykonat. Je důležité brát v úvahu specifikace převáženého zboží jako jsou velikost a hmotnost převáženého zboží, doba dodání zboží či dodržování bezpečnostních přestávek.
Piece and pallet transport of the CEE Logistics a.s.
Keywords: kusové zásilky; paletové zásilky; silniční nákladní přeprava; vozové parky; pallet shipments; piece shipments; road freight transport; vehicle fleets