Návrh řešení hybridního autobusu - Pátek, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem této bakalářské práce je provést návrh hybridního pohonu určeného pro příměstský autobus. Práce analyzuje jednotlivé varianty řešení hybridního pohonu a na základě této analýzy je zvoleno konkrétní jeho řešení. Hlavním cílem práce jsou energetické výpočty a stanovení základních parametrů jednotlivých komponentů pohonu, přičemž hlavní úkol byl zaměřen na dimenzaci prvku pro ukládání energie superkapacitor. V práci jsem provedl energetickou bilanci pro vytipovaný vozební úsek, ze které vychází algoritmus řízení. V závěru práce je naznačeno blokové schéma silového obvodu a jeho řízení.
The proposal of a hybrid bus
Keywords: Hybridní pohon; vznětový motor; trakční motor; akumulátor energie; Hybrid drive; diesel engine; traction motor; energy accumulator