Tanec v Chrudimi od konce 19. století do současnosti - Nováková, Klára (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem této práce je tanec v Chrudimi od konce 19. století do současnosti. Na začátku se nachází stručná charakteristika města, zahrnující i historii, která ukazuje jeho význam od počátku do současnosti, ve spojení s kulturním životem. Další kapitola se věnuje vývoji tance obecně, jeho stylům a možnostem realizace, jak v minulosti, tak v současnosti. Následuje průřez celým sledovaným obdobím, poukazující na spojení tance a Chrudimi. Nejdůležitější částí práce jsou uvedené případové studie, ve kterých se mimo kulturního a společenského života odráží i politická situace nejen ve městě, ale v celé zemi.
Dancing in Chrudim in the Last Century
Keywords: tanec; Chrudim; kulturní život; taneční kurzy; společenské akce; dance; Chrudim; cultural life; dance classes; social events