Vliv zefektivnění dopravní obslužnosti regionálních tratí na kompenzace objednatele - Johanides, Martin (Univerzita Pardubice, 2024)
Na základně vlastního pozorování autora při výkonu služby výpravčího v Heřmanově Městci bylo zjištěno, že zde dochází k neefektivnímu využití vlakového personálu, jelikož strojvedoucí mají v této cílové stanici pobyt dlouhý až 66 minut. Cílem práce je navýšení dopravního výkonu na základě lepšího využití vlakového personálu tak, aby nedošlo k celkovému navýšení počtu vozidel a strojvedoucích. Analýzou současného jízdního řádu budou stanoveny velikosti neefektivních prostojů. Bude provedena optimalizace jízdního řádu, oběhů vozidel a turnusů strojvedoucích tak, aby došlo k eliminaci neefektivních prostojů, a to s minimálním dopadem na provozní náklady.
Transport Service Efficiency Improving on Regional Railway Lines and Its Impact To Public Transport Authority Compensations
Keywords: trať Přelouč - Prachovice; trať Moravany - Borohrádek; dopravní obslužnost regionálních tratí; pracovní doba strojvedoucího; railway line Přelouč - Prachovice; railway line Moravany - Borohrádek; transport service on regional railway; engine driver's working hours