Vliv pasivních domů na prosazování zásad udržitelného rozvoje - Jeřábková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá vlivem pasivních domů na prosazování zásad udržitelného rozvoje. Poskytuje základní informace o pasivních domech a o udržitelném rozvoji. Metodou porovnání standardních domů s domy pasivními naznačuje hlavní výhody a nevýhody obou druhů staveb. A zároveň odpovídá na otázku, zda lze stavět dle zásad trvale udržitelného rozvoje.
Environmental assessment of passive houses
Keywords: pasivní domy; trvale udržitelný rozvoj; spotřeba energie; obnovitelné zdroje; Životní prostředí; EIA; životní cyklus produktu; ekologická stopa; passive houses; Sustainable Development; energy consumption; renewable resources; environmental; Product life cycle; ecological footprint