Změny na trhu práce v souvislosti s pandemií COVID-19 - Ptáčková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na změny trhu práce v době koronavirové pandemie. V první kapitole teoretické části je obecně popsán trh práce, jsou zde definovány pojmy nabídka práce, poptávka po práci a nezaměstnanost. Další kapitola představuje sdílenou ekonomiku, která se v poslední době rozšířila a vytvořila nové příležitosti na trhu práce. Třetí kapitola se zaměřuje na hlavní téma bakalářské práce a tím jsou změny pracovního trhu ovlivněné novým virovým onemocněním COVID-19. Praktická část práce je rozdělena do dvou částí, první srovnává trh práce v ČR před a během koronavirové pandemie. V druhé části je vyhodnocen průzkum dopadů koronavirové krize na vybrané chemické podniky.
The labour market chnages related to the COVID-19 pandemic
Keywords: trh práce; sdílená ekonomika; COVID-19; koronavirus; nezaměstnanost; labour market; shared economy; COVID-19; coronavirus; unemployment