Srovnání výsledku aspirační cytologie s histologickým nálezem u uzlinového syndromu mediastina - Hrubá, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce je zaměřená na srovnávání aspirační cytologie s histologickým nálezem u uzlinového syndromu mediastina. Podtrhuje jejich významnost a nezastupitelné místo v diagnostice. Diplomová práce je rozdělená na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsem vysvětlila pojmy související s uzlinovým syndromem mediastina. V praktické části jsem použila retrospektivní studii pro srovnání výsledků aspirační cytologie a histologického vyšetření.
Grader trace aspiration cytology with histological found near gangliated complex mediastinum
Keywords: Aspirační cytologie; histologie; lymfa; uzlinový syndrom; mediastinum; Aspiration cytology; histology; lymph; gangliated syndrome