Syndrom vyhoření u nelékařského zdravotnického personálu Ministerstva obrany - Panský, Daniel (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na syndrom vyhoření u nelékařského zdravotnického personálu Ministerstva obrany České republiky. Teoretická část popisuje příznaky, fáze a rizikové faktory vyhoření se zohledněním specifik vojenského prostředí. Průzkumná část využívá kvantitativní šetření prostřednictvím standardizovaného dotazníku Maslach Burnout Inventory k analýze míry výskytu vyhoření jak celkově, tak i ve vztahu k věku, pohlaví a dosaženému vzdělání respondentů. Výsledky potvrzují vysoký výskyt syndromu vyhoření a potřebu cílené podpory duševního zdraví v rámci vojenského zdravotnictví.
Burnout syndrome in non-medical healthcare professionals of the Ministry of Defence
Keywords: syndrom vyhoření; nelékařský zdravotnický personál; Armáda České republiky; duševní zdraví; pracovní zátěž; Maslach Burnout Inventory; burnout syndrome; non-physician healthcare personnel; Army of the Czech Republic; mental health; occupational stress; Maslach Burnout Inventory