Úloha radiologického asistenta při PET/CT vyšetření mozku - Kufová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2017)
Moje bakalářská práce Úloha radiologického asistenta při PET/CT vyšetření mozku se skládá ze dvou částí. První teoretická část se zaměřuje na obecnou charakteristiku oboru radiologického asistenta, popisuje nukleární medicínu a její historie. V dalších kapitolách jsou zahrnuty základní informace o radiační ochraně, charakteristika fyzikálních veličin a radiofarmaka. Nakonec je zde popsána technika hybridního PET/CT přístroje a problematika nádorů mozku, epilepsie a demence. V praktické části práce popisuji úlohu radiologického asistenta při PET/CT vyšetření mozku pomocí radiofarmak 18F-FLT a 18F-FDG. Shrnuje praktické otázky přípravy na vyšetření a jeho provedení.
Radiologic assistant role using PET/CT scan in brain imaging
Keywords: radiologičtí asistenti; nukleární medicína; mozek; hybridní PET/CT systém; radiology assistant; nuclear medicine; brain; hybrid PET/CT system