Management vysokých škol - Vávrová, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na strukturu, financování, reformu a řízení vysokého školství v České republice. Nejprve je vysvětlena struktura vysokých škol v České republice, dále je pozornost věnovaná financování vysokých škol, na tuto kapitolu navazuje reforma terciárního vzdělávání, ve čtvrté kapitole rozebírá problematiku řízení vysokých škol se zaměřením na vedení lidí a poslední část obsahuje různá doporučení v oblasti řízení vysokých škol.
Management of universities
Keywords: vysoké školy; financování; reformy; Management; Universities; Financing; reforms