Návrh metodiky hodnocení programů pro vedení podvojného účetnictví na PC - Hasíková, Renata (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce představuje stanovení metodiky hodnocení účetních programů, návrh kritérií pro toto hodnocení a praktické použití těchto kritérií při hodnocení vybraného účetního software. Teoretická část práce obsahuje popis hlavních účetních zásad, právní úpravy účetnictví a návrh způsobu hodnocení účetních programů. Praktická část obsahuje hodnocení programů MRPPSM, ABRA a NOTIA podle zvolených kritérií. Z celkového hodnocení vyplývá, že jako nejvýhodnější pro vedení účetnictví byl ohodnocen program ABRA.
Proposal of method for the evaluation of software for doing double entry bookkeeping
Keywords: podvojné účetnictví; software; metodiky; hodnocení