Dynamické aspekty hierarchie v dětském kolektivu - Pátková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá aspekty, které ovlivňují socialitu dětí v předškolním kolektivu, a zároveň popisuje, jak dynamiku vztahů mezi dětmi ve třídě upevňuje či oslabuje jejich postavení v sociální hierarchii. V práci jsou propojeny teoretické informace s praktickými poznatky získanými prostřednictvím zúčastněného pozorování v mateřské škole, která se nachází v lokalitě Pardubického kraje.
Dynamic aspects of hierarchy in childrens' Groups
Keywords: děti; skupina; sociální inkluze; sociální exkluze; hierarchie; children; group; social inclusion; social exklusion; hierarchy