Život ve světě Travesti: Konstrukce sexuální identity a genderu - Kárníková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce, přibližuje život jedinců, kteří se rozhodli pro uměleckou dráhu Travisti. Travestismus je stále pro většinu společnosti do určité míry nepochopený a odsuzovaný. Pomocí kvalitativního výzkumu, společně s narativní analýzou, zúčastněným pozorováním, a rozhovory, které by přiblížily život této skupiny lidí. Práce se opírá o genderovou teorii, genderové role, teorii identity, sexualitu, sexuální identitu, konstrukci reality, problematika hegemonního mužství v této společnosti a doing gender.
Life in the world of Travesti: Construction of sexual identity and gender
Keywords: sexuální identita; gender; Travesti; Drag; sexualita; konstrukce reality; sexual identity; Gender; Travesti; Drag; sexuality; constructional reality