Analýza cestovního pojištění v ČR - Žáková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou cestovního pojištění v České republice. Součástí práce je teoretické vymezení základních pojmů i stručná historie pojišťovnictví. Práce dále zahrnuje charakteristiku nabídky cestovního pojištění čtyř pojišťoven. U každé z nich byl vybrán jeden produkt a ten detailně popsán. V analýze je modelový příklad cestovního pojištění, v rámci kterého došlo k porovnání a následnému výběru nejlepší varianty cestovního pojištění pomocí Saatyho metody.
Analysis of Travel insurance Offerings in the Czech Republic
Keywords: pojišťovnictví; pojistný trh; cestovní pojištění; rozhodování; Saatyho metoda; insurance company; insurance market; travel insurance; decision-making; Saaty method