Aplikace pro rozpoznávání obličeje pomocí neuronových sítí - Mička, Filip (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zabývá vývojem webové aplikace pro rozpoznávání obličeje s využitím knihovny pro strojové učení TensorFlow.js v prostředí JavaScriptu. V teoretické části je popsána problematika detekce obličeje, strojového učení a konvolučních neuronových sítí. Dále je podrobněji rozebrána knihovna TensorFlow.js včetně průzkumu alternativních knihoven. Praktická část obsahuje návrh zmíněné aplikace a její samotnou implementaci.
Face Recognition Application Using Neural Networks
Keywords: TensorFlow.js; JavaScript; webové prostředí; strojové učení; neuronové sítě; analýza obličeje; TensorFlow.js; JavaScript; web environment; machine learning; neural networks; face analysis