Návrh na zavedení trolejbusové dopravy v rámci pražské MHD - Suchánek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce analyzuje základní charakteristiky trolejbusové dopravy. V další části se zabývá současným systém pražské MHD. V návrhové části se práce zabývá ekonomickým posouzením elektrifikace autobusových linek a navrhuje možné trolejbusové tratě a linkové vedení na nich. Součástí práce jsou schémata se všemi navrhovanými tratěmi.
Proposal to introduce trolleybuses within Prague public transport
Keywords: trolejbusová doprava; Praha; Pražská integrovaná doprava; veřejná doprava; trolleybus transport; Prague; Prague integrated transport; public transport