Nové anorganické pigmenty pyrochlorového typu - Volf, Daniel (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce je zaměřena na přípravu barevných anorganických pigmentů se strukturou pyrochloru. Jedná se o nové typy sloučenin (tuhé roztoky). Byl syntetizován nový fialový pigment. Ke strukturní charakterizaci byla použita metoda rentgenové strukturní analýzy.
New inorganic pigments of pyrochlore type
Keywords: pigmenty; anorganické pigmenty; fialové pigmenty; Rentgenová strukturní analýza