Příprava a charakterizace bazických katalyzátorů na bázi draslíku a Mg-Al hydrotalcitů pro transesterifikaci rostlinných olejů - Sztefek, Grzegorz (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce popisuje přípravu a charakterizace bazických katalyzátorů na bázi draslíku a Mg-Al hydrtalcitů. Katalyzátory byly charakterizovány různými metodami: XRD, SEM, FTIR a další. Aktivita katalyzátorů byla studována v transesterifikační reakci rostlinného oleje.
The preparation and characterization of basic catalysts on the base of potassium and Mg-Al hydrotalcists for transesterification of vegetable oils
Keywords: hydrotalcit; draselné katalyzátory; charakterizace; transesterifikace; hydrotalcite; potassium catalysts; characterization; transesterification