Analýza efektů státní politiky v oblasti environmentálních transferů na omezování emisí skleníkových plynů - Hauerová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vymezení pojmu environmentální politika a kotlíkové dotace. Je zde také odhadnut reálný dopad kotlíkových dotací na snížení emisí skleníkových plynů. Konkrétně se zabývá snížením emisí CO2, které je odhadováno z výpočtu příkladu průměrného rodinného domu. Tento model je poté aplikován na celou ČR dle reálných dat. Také je v práci vyčíslen rozdíl v koncentraci CO, OGC a TZL v důsledku výměny starých kotlů za nové.
Analysis of the effects of state policy in the area of environmental transfers on limiting greenhouse gas emissions
Keywords: kotlíkové dotace; emise skleníkových plynů; environmentální dotace; státní environmentální politika.; boiler subsidies; greenhouse gas emissions; environmental subsidies; state environmental policy.