Vizualizace evoluce algoritmů pracujících nad vybranými implementacemi tabulky - Krejčíř, Viktor (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá tématem vizualizace datových struktur a jejich příslušných algoritmů. Konkrétně se jedná o vizualizace binárního vyhledávacího stromu, AVL stromu, 2-3 stromu, quad stromu a hierarchie seznamů (skip-listu). V úvodní části práce je uveden přehled existujících řešení vizualizací. Následující teoretická část poskytuje pohled na samotné datové struktury, jejich možnosti a využití. Závěrečná praktická část popisuje podrobněji fungování jednotlivých algoritmů a způsoby jejich implementace. Výsledkem této práce jsou mimo jiné samotné vizualizace pěti datových struktur spouštěné ve webovém prohlížeči.
Visualization of algorithm evolution used in selected table implementations
Keywords: data structures; visualization; JavaFX; binary search tree; AVL tree; 2-3 tree; quad-tree; skip list; datové struktury; vizualizace; JavaFX; binární vyhledávací strom; AVL strom; 2-3 strom; quad-strom; hierarchie seznamů