Kriminalita cizinců na území České republiky - Lišková, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na kriminalitu cizinců v České republice. Charakterizuje kriminalitu a pojmy, které s ní souvisí, popisuje migrační politiku a její vývoj a definuje pobyt cizinců na území České republiky. Dále následuje charakteristika a počet cizinců. Následně je analyzována kriminalita cizinců páchána na území České republiky. Poté je popsána integrace, která slouží jako nástroj prevence kriminality.
Criminality in the Czech Republic
Keywords: cizinci; kriminalita; kriminologie; migrační politika; integrace cizinců; foreigners; criminality; criminology; migrant policy; integration of foreigners