Problémy majetkového vypořádání silničních pozemků - Rádková, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá vývojem správy a údržby silnic v ČR od doby vlády Karla IV.. Práce je zaměřena na současný stav Správy a údržby silnic Pardubického kraje, popisuje její organizační uspořádání, současnou činnost i budoucí záměry Pardubického kraje, které se týkají silnic II. a III. tříd. V bakalářské práci je navrženo řešení majetkově nevypořádaných silničních pozemků v Pardubickém kraji se zaměřením na okres Svitavy. Po vyhledání pozemků v katastrálních mapách v jednotlivých katastrálních územích je zjištěna jejich výměra a množství finančních prostředků, které je zapotřebí na provedení majetkoprávního vypořádání. V případě provádění modernizace jakékoliv silnice II. nebo III. třídy v okrese Svitavy, kde nejsou všechny pozemky majetkově dořešené, mohou nastat problémy při vyřizování stavebních povolení potřebných k provádění nejrůznějších činností.
Issues connected with the property composition of road lots
Keywords: silnice; cestáři; pozemky; majetková vypořádání; katastrální mapy; modernizace