Klasifikace ekonomických subjektů pomocí fuzzy inferenčních systémů - Marek, Radim (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá klasifikací ekonomických subjektů pomocí fuzzy inferenčních systémů. Nejprve jsou uvedeny základní pojmy pro pochopení fungování fuzzy inferenčních systémů a poté je provedena klasifikace za použití metod Wang-Mendel a fuzzy rozhodovacích stromů v prostředí softwarového produktu FISPRO. Na závěr jsou vyhodnoceny výstupy a doporučeny modely pro klasifikaci ekonomických subjektů.
Classification of economics subjects by using fuzzy inference systems
Keywords: fuzzy množiny; fuzzy inferenční systémy; Klasifikace; ekonomické subjekty; FISPRO; fuzzy sets; fuzzy inference systems; Classification; economics subjects