Identifikace neznámé složky v moči pacientů léčených Mesalazinem - Ježová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce zachycuje rozvoj hmotnostní spektrometrie v klinické biochemii, princip metody LC/ESI-IT. Popisuje účinek Mesalazinu a zabývá se identifikací a návrhem struktury neznámé složky v moči pacientů léčených Mesalazinem.
Identification unknown element in urine of patient cured by Mesalazine
Keywords: Hmotnostní spektrometrie; Mesalazin; moč