Městská hromadná doprava ve městě s rozšířenou působností v Plzeňském regionu zajišťována soukromým dopravcem - Vlachová, Helena (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce pojednává o městské hromadné dopravě ve městech s rozšířenou působností v Plzeňském kraji. Cílem práce je navrhnout optimalizaci ve městě Klatovy, kde je již městská hromadná doprava provozována. Městskou hromadnou dopravu ve městě je třeba rozšířit vzhledem k nově vznikajícím a rozrůstajícím se průmyslovým zónám, které prozatím nejsou obsluhovány vůbec nebo jen částečně.Na základě dopravního průzkumu je zde stanovena poptávka cestujících po službách a dle toho zpracována optimalizace linek městské hromadné dopravy v Klatovech.
Public transportation with extended operation in Pilsen region provided by a private carrier
Keywords: městská hromadná doprava; optimalizace linek; obslužnost města; Dopravní průzkum; city public transportation; optimization of services; accessibility and city transport efficiency; transportation survey