Ekonomické zhodnocení zavedení geoinformačních technologií do prostředí firmy zabývající se ochranou přírody - Bořilová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se věnuje zhodnocení přínosů zavedení geoinformačních technologií do prostředí firmy zabývající se ochranou přírody. V první části jsou charakterizovány geoinformační technologie, ochrana přírody, příklady využití geoinformačních technologií v životním prostředí a ekonomické zhodnocení. Druhá část práce obsahuje vlastní zavedení geoinformačních technologií do prostředí firmy.
Economic evaluation of the geospatial technology introduction into the company dealing with the nature protection
Keywords: geografické informační systémy; Dálkový průzkum Země; finanční analýza; statické ukazatele; dynamické ukazatele; geographic information system; Remote sensing of the environment; financial analysis; static indicators; dynamic indicators