Úloha radiologického asistenta při skiaskopické kontrole operačních výkonů - Beránková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem bakalářské práce je úloha radiologického asistenta při skiaskopickém vyšetření operačních výkonů. V úvodu této práce je vysvětleno začlenění skiaskopického vyšetření do radiologie. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. V první části jsou zpracovány teoretické podklady, které souvisejí s tématem práce. Základní kapitoly jsou zaměřeny na vysvětlení pojmů: záření X, radiační ochranu, skiaskopii, C-rameno a úlohu radiologického asistenta na operačním sále. V praktické části je popsána úloha radiologického asistenta při konkrétních skiaskopických vyšetřeních. Z důvodu konkrétnější představy je tato část doplněna obrázky projekcí používaných při daném vyšetření.
Role of radiology assistant during the skiascopy control of surgical procedures
Keywords: X-rays; radiation protection; radiology assistant; fluoroscopy; C-arm; záření X; radiační ochrana; radiologický asistent; skiaskopie; C-rameno