Pravěké osídlení Rakovnicka - Kunc, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřena na zhodnocení sídelní struktury Rakovnicka v období pravěku. Zabývá se dějinami archeologického bádání na území okresu Rakovník. Základem práce je katalog obcí s doklady prehistorické aktivity. Z tohoto katalogu následně vychází chronologicko-geografická analýza osídlení. Výsledkem je definování variabilních či stabilních sídelních regionů ve sledované oblasti a jejich charakteristika.
Rakovník Region and its settlement in prehistory
Keywords: archeologie; Rakovník; pravěk; osídlení; archeology; prehistory; settlement