Porovnání vlastností kapilárních monolitických kolon pro HPLC - Langmaier, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem práce bylo porovnat vliv délky alkylového řetězce monomeru v polymerační směsi a přítomnost vody v porogenním roztoku na hydrodynamické a separační vlastnosti monolitických stacionárních fází na bázi metakrylátových esterů a z nich připravených hybridních monolitických kolon pro kapilární HPLC. U připravených kolon byly testovány jejich hydrodynamické a separační vlstnosti na modelové směsi nízkomolekulárních a vysokomolekulárních látek o rozdílné polaritě.
Characterisation of monolithic stationary phases for capillary HPLC
Keywords: kapilární vysokoúčinná kapalinová chromatografie; systém s obrácenými fázemi; monolitické stacionární fáze; hybridní kolony; separace proteinů