Vliv kovidové krize na finanční výsledky společnosti - Řiháková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopad pandemie COVID-19 na podnik Fibertex Nonwovens, a. s., a pomocí vybraných finančních ukazatelů zjistit, jak pandemie ovlivnila finanční zdraví a provoz podniku. Analýza je prováděna pomocí vybraných ukazatelů v letech 2019 - 2022. Mezi vybrané ukazatele patří stavové, rozdílové, poměrové a souhrnné. Na základě výsledků analýzy jsou interpretovány návrhy a opatření, za účelem zlepšení finanční situace v případě další pandemie.
The impact of the covid crisis on the company's financial results
Keywords: finanční analýza; rozdílové ukazatelé; absolutní ukazatelé; poměrové ukazatelé; COVID-19; financial analysis; difference indicators; absolute indicators; ratio indicators; COVID-19