Monitorování požárů pomocí dat dálkového průzkumu Země - Voňková, Hana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá monitorováním požárů pomocí dat dálkového průzkumu Země a způsobem vyhodnocení získaných dat. V práci jsou uvedeny příklady některých senzorů a jejich aplikace na detekci lesních požárů. Součástí bakalářské práce je praktická část zaměřena na tuto detekci.
Monitoring fires using remote sensing data
Keywords: Remotesensing; assessmentof data; GIS; classificationoffires; detectionofforestfiresusing NOAA