Vlastnosti polymerních filmů s obsahem silikátů v závislosti na OKP a povrchové úpravě vrstvou vodivého polymeru a zinkferitu - Nechvílová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou adhezně - bariérových vlastností organických povlaků s obsahem povrchově upravených křemičitanů. Při rozdílných koncentracích byly porovnávány povrchově neupravené pigmenty s pigmenty povrchově upravenými polyanilinem, poly(p-fenylendiaminem) a zinkferitem. Jako pojivo byla zvolená epoxyesterová pryskyřice, která sloužila jako srovnávací materiál. Připravené nátěrové hmoty byly naneseny na ocelové i skleněné panely, na kterých proběhly fyzikálně-mechanické a zrychlené korozní zkoušky. Získané hodnoty byly zpracovány a diskutovány.
Properties of polymer films with the content silicates according to the PVC and the surface treatment layer of a conductive polymer and zinc ferrite
Keywords: antikorozní - bariérová ochrana; křemičitany; polyanilin; poly(p-fenylendiamin); Zinkferit; AFM; Corrosion - barrier protection; Silicate; Polyaniline; poly(p-phenylendiamine); Zinc ferrite