Daňová exekuce - Drunecká, Ivana (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na anylýzu daňového systém v České republice od jeho základních prvků, jako jsou druhy daní, daňové řízení a daňová kontrola až po samotný proces daňové exekuce. Praktická část se zabývá porovnáním daňové exekuce mezi Pardubickým krajem a krajem Vysočina a současně bere v úvahu dopady pandemie COVID - 19 na vymáhání daňových nedoplatků. Dále se práce soustředí na finančí gramotnost obyvatel v České republice, kterou zkoumá prostřednictvím dotazníkového šetření a navrhuje opatření pro její zlepšení.
Tax execution
Keywords: daně; daňová exekuce; exekuce; daňový nedoplatek; daňový řád; taxes; tax execution; execution; tax arrears; Rules of Tax Procedure