Inhibitory cholinesteras využívané ve zdravotnictví - Klepeštová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá inhibitory cholinesteras využívaných ve zdravotnictví. Jedná se o teoretickou část, která zahrnuje charakteristiku enzymů, cholinesteras, a především se zabývá jednotlivými cholinesterasovými inhibitory. Dále se zaměřuje i na jednotlivé nemoci, kde jsou tyto inhibitory využívány.
Inhibitors of cholinesterases using in healthcare
Keywords: inhibitory cholinesteras; acetylcholinesterasa; butyrylcholinesteasa; Alzheimerova choroba; myasthenia gravis; cholinesterase inhibitors; acetylcholinesterase; butyrylcholinesterase; Alzheimer's disease; myasthenia gravis