Návrh metodiky zjišťování součinitele odporu vzduchu z dojezdové zkoušky - Červinka, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na problematiku působení jízdních odporů na vozidlo v průběhu dojezdové zkoušky. Navrhuje postup vyhodnocování naměřených hodnot s cílem nalézt součinitel odporu vzduchu. Zabývá se také zjišťováním parametrů vozidla a atmosférických podmínek.
Proposal of methodology for evaluation of drag coefficient by coastdown method
Keywords: součinitel odporu vzduchu; dojezdová zkouška; aerodynamika; jízdní odpory; odpor vzduchu; drag coefficient; coastdown method; aerodynamics; driving resistences; air resistance