Výkon rozhodnutí v ČR - Ruprechtová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá problematikou výkonu rozhodnutí v ČR a jeho právní úpravou. Jsou zde charakterizovány a popsány základní termíny exekučního řízení, průběh exekucí, posouzení jednotlivých způsobů provedení exekucí, tzn. činnosti soudů a činnosti soudních exekutorů v dané problematice. Praktická část je zaměřena na výkon rozhodnutí a vymáhání peněžitých a nepeněžitých plnění ve společnosti Severomoravská energetika, a. s.
Enforcement of the adjudication in the Czech Republic
Keywords: exekuční řízení; výkon rozhodnutí; soudní výkon rozhodnutí; soudní exekutoři; exekuce; Severomoravská energetika, a.s.