Rizikové faktory vzniku osteoartrózy kolenního a kyčelního kloubu - Čapková, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Teoretická část popisuje anatomii a fyziologii kolenního a kyčelního kloubu, osteoartrózu kolene a kyčle, její definici, epidemiologie a etiopatogeneze, rozdělení osteoartrózy, její příznaky, diagnostiku a léčbu. Dále pak rizikové faktory osteoartrózy a edukaci pacienta. Výzkumná část je zaměřena zejména na rizikové faktory vzniku osteoartrózy kolenního a kyčelního kloubu. Praktickým výstupem práce je edukační materiál pro pacienty zaměřený na rizikové faktory osteoartrózy.
Risky faktors for development of knee and hip joint osteoarthritis
Keywords: osteoartróza; rizikové faktory; edukace; osteoarhritis; risk faktors; patient education