Organizační struktura Evropské unie - Nikodýmová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci věnuje základní charakteristice organizační struktury EU, funkcím a pravomocím jednotlivých orgánů, právnímu systému Společenství, vzájemnému vztahu jednotlivých orgánů v legislativním procesu a aplikaci práva Společenství s příklady judikatur.
Institutional structure of European union
Keywords: Evropská Unie; orgány ES/EU; právní systémy; legislativa; právo; historie