Use of biography in EFL classes - Mach, Jan (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce pojednává o výběru životopisných textů, o výchovném jazykovém a literárním využití a nabízí některé praktické postupy.
Využití životopisu ve výuce angličtiny jako cizího jazyka